tekst

Een debat, helpt dat?

Europa wordt wederom getroffen door een aanslag, dit keer was het in Brussel. Dus hoor je om je heen, het komt steeds dichterbij.

Alle fractievoorzitters willen op voorspraak van Wilders er een debat over houden. Niet vandaag, niet morgen dat is te snel na het drama. Donderdag kan wel, een debat met de minister-president om te praten of de afspraken die na “Parijs” zijn gemaakt wel zijn nagekomen en of voorkomen kan worden dat het ook hier gebeurt.

Maar is het belangrijk waar het gebeurt of gaat het er om dat het gebeurt? Het gaat toch in alle gevallen om mensen die er slachtoffer van zijn?

Ik kan u al voorspellen wat er gebeurt tijdens dat debat: Een aantal partijen zal roepen dat de grenzen gesloten moeten worden, anderen zijn voor meer politie op straat en/of grensbewaking en weer anderen zullen zeggen dat de moskeeën nu eindelijk eens iets moeten gaan doen. Maar ze gaan het niet oplossen. Dat lukt niet als we het alleen in Nederland proberen.

De enige kans dat wij er iets aan kunnen doen is om het in Europa of zelfs in de wereld aan te gaan pakken. Samenwerken dus! Maar niet door in het wilde weg bommen te gooien maar door de omstandigheden waarin mensen moeten leven te verbeteren. Daar is heel veel moed voor nodig want het vraagt grote veranderingen.

Plaats reactie