tekst

Je suis Charlie

Nee ik heet geen Charlie en ik zou ook nooit tekeningen maken (als ik al zou kunnen tekenen) waarvan ik zou denken dat ik er anderen mee zou kwetsen, dat ligt gewoon niet in mijn aard. Wat niet wegneemt dat ik wel vind dat het ieders eigen keuze is wat hij wel of niet tekent of publiceert. Na de moord op Theo van Gogh is dit wederom een aanval op de vrijheid van meningsuiting. De vraag is echter of het hen daarom te doen is. Ik denk dat hun eerste doel is het zaaien van tweespalt in de Westerse wereld. Het opzetten van niet moslims tegen moslims om zo te proberen om een mobilisatie van moslims te bewerkstelligen om daarmee te zorgen voor een verdere escalatie.

Het is aan ons om dit te voorkomen, dat kan alleen als wij rustig blijven en de rijen sluiten. Maar dat is niet genoeg, de tijd van zwijgend toezien op wat er gebeurt is voorbij. Wij zullen er voor moeten zorgen dat de elementen in onze samenleving die de tweespalt bevorderen geen kans krijgen. Daarnaast moeten wij er voor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. Dat zal niet eenvoudig zijn maar het moet wel gebeuren en wij moeten er nu mee beginnen. 

Ik heb daar helaas geen oplossing voor en ben mij er ook van bewust dat gelijke kansen ook gebaseerd moet zijn op gelijke uitgangspunten, het zal een aantal jaren duren voordat dit werkelijkheid is. Maar zolang het niet zover is moeten wij er met z'n allen voor zorgen dat iedereen in Nederland kan geloven wat hij of zij wil en dat wij met elkaar werken aan een betere samenleving.

Plaats reactie


Reacties  

0 #2 Kathryn 10-01-2015 14:00
Thanks for finally talking about >Je suis Charlie
Citeer | Melden aan beheerder
0 #1 petra 09-01-2015 11:06
Een dwingend signaal voor ons om ons te verenigen in plaats van tegenover elkaar te staan. Mooi geschreven !
Citeer | Melden aan beheerder