tekst

Vrijheid van meningsuiting.

In Nederland mag iedereen zeggen wat hij of zij wil, ieder ander mag daar van vinden wat hij of zij wil. En als die ander zich beledigd voelt dan kan hij naar de rechter stappen om zijn gelijk te halen. De rechter bepaalt dan vervolgens of er een strafbaar feit is gepleegd en gaat, als dat zo is, eventueel tot vervolging over.

Dodenherdenking.

Het was stil op de Dam, oorverdovend stil. Twee minuten lang. Het was een mooie stilte, het was een mooie herdenking.
Na de stilte volgden de beelden van het waarom van de kransen; het waarom van de stilte.

Mijn eerste vliegreis.

Was naar Milaan, op 6 mei 1970. Voor veel Rotterdammers een gedenkwaardige dan want Feyenoord moest in San Siro tegen Celtic (wat toen nog een grote club in Europa was) de finale om de Europa Cup 1 spelen. Nadat Ajax het jaar ervoor in Madrid met 4-0 was verslagen door AC Milan kreeg Feyenoord nu de kans om de eerste Nederlandse club te worden die de beker mee mocht nemen.

Naar Parijs.

In 1968, ik werkte nog niet zo lang bij Nationale-Nederlanden, wilde ik absoluut de finish van de Tour de France zien. Hoewel de kans niet zo groot was stond Jan Janssen goed geklasseerd en was het ook niet onmogelijk dat hij zou winnen.

Een reisje op de Rijn.

In 1964 (ik was dus 13 jaar) mocht ik van mijn ouders met oom Herman en tante Annie mee. Niets bijzonders zult u denken, maar mijn oom was kapitein op een rijnaak. En zo’n reisje maakte niet iedereen mee.